Het Experiment

Het experiment is ontwikkeld door een team van specialisten op het gebied van design en innovatie. PowerMatching City is een onderdeel van PowerMatching, een energie bedrijf met een focus op groene stroom. Het bedrijf is in 2016 begonnen met de opzet van een globaal nieuw concept. Door de groei van groene stroom in het dagelijks leven, zagen zij de vraag binnen diverse huishoudens ook drastisch veranderen. Steeds meer mensen raakten geïnteresseerd in het toepassen van milieubewuste keuzes, waaronder het verbruik van energie. De eerste beginselen van PowerMatching City werd opgezet onder de eerste naam Xperiment & Power.

Kort nadat Xperiment & Power serieuze vormen aan begonnen te nemen, werd al snel geconcludeerd dat de grootste kern in het concept nog ontbrak; een passend ontwerp in het kader van duurzaamheid. De zoektocht naar een innovatief team bestaande uit psychologen, architecten, designers en wetenschappers ging van start met veel succes. In een half jaar tijd heeft PowerMatching een compleet projectteam kunnen vinden waarvan ieder zijn eigen specialiteiten op een professionele manier ook heeft uitgevoerd. Mede dankzij een goede communicatie verliep de samenwerking dusdanig perfect, waardoor het sterke concept al snel uitgerold werd. Doordat er steeds meer nieuwe ideeën in de loop van de tijd ontwikkeld zijn, is uiteindelijk besloten de naam van het definitieve ontwerp om te dopen naar PowerMatching City: Een stad van de toekomst.

Een stad van de toekomst is het zeker. Met maar liefst 20 residenties en 10 gepositioneerde bedrijfspanden is PowerMatching City te vergelijken met een kleinschalige leefgemeenschap. Alle primaire behoeftes worden voorzien door een aanbod van winkels en een supermarkt, welke ook toegankelijk zijn voor de wijken verderop. PowerMatching City ligt een aantal kilometer afgelegen van andere bruisende steden, waardoor de bewoners zich meer kunnen focussen op een milieubewust leven. De woningen zijn compleet groen en ecologisch ingericht, met alle voorzieningen van dien. Alle natuurlijk stoffen die gebruikt zijn als bouwstenen zijn ontstaan uit herwinbare bronnen. Om de huishoudens te kunnen voorzien van water, wordt een grote hoeveelheid regenwater opgeslagen in het centrale punt van de stad. Door middel van kleinschalige waterzuivering komt het uiteindelijk terecht in de woningen en kan het gebruikt worden.

Na drie jaar wordt het experiment afgerond, waardoor het team een afsluitend onderzoek kan gaan ontwikkelen. In dit onderzoek wordt onder andere gekeken naar de statistieken, ervaringen van de bewoners, huidige staat van de stad en wetenschappelijke metingen. Met deze resultaten wordt het hoofdstuk van het eerste deel van het PowerMatching City experiment afgesloten. Het onderzoek wordt hierna vrijgegeven aan mediabronnen en wetenschappers. Zo kunnen wij de rest van de wereld laten zien hoe het experiment verlopen is en wat hier de opvolging van is. Graag zouden we in de toekomst meer steden willen ontwikkelen aan de hand van dit concept. Dit is echter alleen mogelijk wanneer er meerdere aanmeldingen komen en meer mensen geïnteresseerd zouden zijn in deze leefomstandigheden. Waarom zou u niet kiezen om drie jaar van uw leven gezond door te brengen in een eerlijke omgeving? Dit zal u als persoon zeker gaan veranderen en de mogelijkheid geven om anders naar onze wereld te kijken.