Doelstellingen Fase 2

 

Hoe ziet de nieuwe rekening en berekening voor energieverbruik eruit? Hoe kan je de stroom van je tante in bijvoorbeeld Limburg afnemen als je zelf in Hoogkerk woont? En wat zijn eigenlijk de effecten van een groot aantal elektrische auto’s die ’s nachts voor de deur opladen?

 

Evenals in de eerste fase staat het huishouden in het slimme net centraal. Het gedrag van de bewoner zal bepalend worden voor de systemen achter de laadpalen en elektrische auto’s. Twee of drie van zulke auto’s voor de deur maakt voor belasting op het openbare net nog niet zoveel uit. Anders wordt het wanneer meer dan een dozijn huishoudens elektrische auto’s heeft en op laadpalen wil inpluggen. Dan komt een betrouwbare, veilige en betaalbare ICT infrastructuur om de hoek kijken. Hoe gaan flexibele tarieven er in die situatie dan uitzien?

 

In de huishoudens zelf verandert er ook het een en ander. Ze krijgen een dashboard waarmee ze online en realtime energieproductie en –verbruik van hun elektrische apparatuur kunnen aflezen. Witgoed zal dan ook worden afgestemd op de komende industriestandaard terwijl fabrikanten tevens nieuwe modellen zullen testen. In hoeverre de deelnemers ook inzicht verkrijgen in de terugverdientijden van hun elektrische apparatuur, is weer een andere vraag.

 

Uiteindelijk zal de tweede fase van PowerMatching City moeten leiden tot de eerste verdienmodellen die flexibele prijzen voor stroom en warmte op elk moment van de dag als uitgangspunt nemen. Daarop zullen na verloop van tijd ondernemingen ontstaan die enerzijds over voldoende kennis van slimme energiesystemen beschikken, anderzijds kundig genoeg zijn om al die apparaten en systemen te plaatsen. Over deze en andere vorderingen kunt u onder nieuws verder lezen.

PowerMatching City
Fase 1
Fase 2
Resultaten fase 2
Eindsymposium
Nieuws
Concepten
Zonnepanelen
PowerMatcher
Elektrisch Vervoer
Warmtepomp
microWKK
SG demonstratie springplank
Slimme scooters - NXP
Nedap PowerRouter
Home Contact
English English Nederlands Nederlands
Sustainia 100