De PowerRouter in PowerMatching City

De PowerRouter van Nedap combineert zonne-energie met slimme batterijopslag. Normaalgesproken wordt zonne-energie altijd direct teruggeleverd aan het net. Ook als die energie niet meteen nodig is. De combinatie van PowerRouter en accu's maakt het mogelijk de opgewekte energie zelf te gebruiken, op het moment dat het nodig is.

PowerMatching City is een ideale omgeving om de PowerRouter tot zijn recht te laten komen. Energie kan worden opgeslagen wanneer er een overschot aan (groene) energie is. PowerMatching City combineert verschillende energiebronnen en verbruikers. Daardoor kan bijvoorbeeld energie uit een microWKK opgeslagen worden met de PowerRouter en later weer gebruikt worden om een auto op te laden. Zo wordt groene energie optimaal gebruikt.
Bovendien wordt het energienet ontlast, doordat pieken worden opgevangen met de accu's.

Voor dit springplankproject heeft Nedap de PowerRouter geschikt gemaakt voor het gebruik met PowerMatcher. Een aantal PowerRouters worden in PowerMatching City aangesloten, en zo wordt onderzocht in hoeverre de PowerRouter een energienet kan ondersteunen, in hoeverre de groene energie optimaal wordt gebruikt en hoe tegelijk financieel het meeste voordeel aan de eigenaar wordt geboden.

Kijk voor meer informatie over de PowerRouter op www.powerrouter.com.

 

PowerMatching City
Fase 1
Fase 2
Resultaten fase 2
Eindsymposium
Nieuws
Concepten
Zonnepanelen
PowerMatcher
Elektrisch Vervoer
Warmtepomp
microWKK
SG demonstratie springplank
Slimme scooters - NXP
Nedap PowerRouter
Home Contact
English English Nederlands Nederlands
Sustainia 100