Steden van PowerMatching City

Zoals al eerder vermeld is op onze hoofdpagina, zal het experiment van PowerMatching City zich gaan afspelen in drie verschillende Italiaanse steden. Waarom kiezen voor Italië? Een zonnige omgeving zorgt voor een effectief gebruik van zonnepanelen. Ook heeft Italië ontzettend veel gezonde grondgebieden waar gemakkelijker groente en fruit verbouwd kan worden. Zo zorgen de rijke grondstoffen voor een optimalisatie aan voedsel productie en komen de huishoudens daardoor niets te kort. Ook zijn we ons ervan bewust dat Italianen extreme waarde hechten aan een gezonde levensstijl. Door ons te richten op dit land, kunnen we wellicht wat meer leren over ambacht, tradities en het behouden van een gezond lichaam. De steden die uitgekozen zijn voor het experiment zijn de Italiaanse Paganico, Ancona en Ravenna.

Elke stad draagt een eigen thema, waardoor er meer variatie te zien is tijdens de metingen. In Paganico zullen voornamelijk traditionele gezinnen deel gaan nemen aan het experiment. Dit gaat in dit geval om zowel ouders als kinderen. Ancona wordt geheel opgezet voor ambitieuze, jonge stellen zonder kinderwens. Hier wordt meer gelet op zelfontplooiing en carrièremogelijkheden. In Ravenna wordt een community gestart voor ouderen boven de 60 jaar. Zij kunnen hier hun oude dag op een rustgevende manier ervaren, wat ook van dichtbij gemeten kan worden. In Ravenna krijgen de ouderen wel extra steun van externe verzorgers die altijd langsgaan voor de dagelijkse routines.

Paganico

Paganico is gelegen in de provincie van Grosseto en is rijk aan prachtige grote grondgebieden. PowerMatching City gebruikt een stuk grond om hier 20 ecologische woningen en bedrijfspanden te stationeren. Het gebied is geselecteerd op basis van de rust en natuur van de stad en het prettig gevoel wat een hoop mensen hier ervaren. Omdat Paganico bedoeld is voor gezinnen, is er meer aandacht besteedt aan voorzieningen zoals speeltuinen en andere activiteiten. In de community is geen school aanwezig, maar worden de deelnemers gemotiveerd om te starten met thuisscholing.

Ancona

Jonge stellen die net afgestudeerd zijn gaan het experiment aan in Ancona. Dit gebied staat bekend om zijn witte stranden en blauwe zee. Ancona is uitgekozen omdat deze rustgevende omgeving zeer geliefd is bij jonger publiek. De woningen worden bovenop een berg gerealiseerd, wat afgelegen ligt van de rest van de gemeenschap. Zo worden de stellen niet snel afgeleid door de drukke stad en kunnen zij meer genieten van de natuur. De stellen worden gemotiveerd om een eigen onderneming te starten en worden hier ook door PowerMatching City begeleid.

Ravenna

De stad Ravenna is te vinden in de provincie Ravenna. Het staat bekend om de kleurrijke mozaïeken die door de stad te vinden zijn. De community van PowerMatching City zal zich buiten de stad gaan positioneren, waardoor de oudere deelnemers geen last zullen hebben van toerisme. Elke dag krijgen zij de verzorging die ze nodig hebben van externe verpleegkundige en verzorgers. Om het zo comfortabel mogelijk te maken, is er veel rekening gehouden met een speciaal interieur en technische toepassingen. Zo zijn bijvoorbeeld alle woningen voorzien van een elektrische lift voor rolstoelen wat aangedreven wordt door zonnepanelen.