Stroomverbuik verlagen

Veel mensen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid energie dat dagelijks door ons allemaal verbruikt wordt. Soms hebben we zelfs meerdere apparaten thuis aan staan, waardoor de rekeningen hoog op kunnen lopen. Ongeacht u dit makkelijk kunt betalen, is het noodzakelijk om meer na te denken over wat voor invloed dit op de rest van de wereld heeft. Om u op weg te kunnen helpen, hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet. Zodra u deze tips handhaaft bent u gegarandeerd van een milieubewust leven!

De wasmachine

Grootste energieverbruik in huishoudens wordt veroorzaakt door de wasmachine. Het is raadzaam om tijdens het aanschaffen van een nieuwe wasmachine altijd te zoeken naar een apparaat met het minste verbruik. Tegenwoordig wordt dit goed aangegeven bij leveranciers, waardoor u in één oogopslag direct kunt zien of dit een verstandige keuze is. Om de kosten van het wassen zo laag mogelijk te houden kunt u kiezen om de was op een lagere temperatuur te gaan wassen. Wanneer u uw kleding altijd op een hoge graden wast, kan dit ook nog eens schade aan het materiaal veroorzaken. Het is verstandiger om uw kleding op maximaal 40 graden te wassen, zodat u ook een steentje bij draagt aan een betere wereld.

Verwarming

‘S winters kan het in Nederland erg koud worden, waardoor vele huishoudens de temperaturen in huis drastisch verhogen door het gebruik van een verwarming. Het is geen geheim dat een verwarming veel stroom nodig heeft om het hele huis van warmte te kunnen voorzien. Vooral wanneer u in grote ruimtes leeft, met bijvoorbeeld hoge plafonds. Sluit daarom altijd de radiator af in de ruimtes waar u zich bijna nooit bevindt. Het dichthouden van deuren helpt ook om de warmte binnen te houden, sluit deze daarom altijd goed achter u zodat er geen warmte verloren gaat. Doordat warmte in huis opstijgt naar boven blijven de vloeren vaak een stuk kouder. Draag daarom altijd sloffen in huis zodat u het hierdoor niet snel koud krijgt en de verwarming omlaag gezet kan worden. Het gebruik van een deken op de bank houdt u ‘s avonds ook warm terwijl u televisie aan het kijken bent.

Goede isolatie

Elke woning wat nu gebouwd word is voorzien van dubbel glas. Echter, zijn er nog talloze oude gebouwen die dit niet hebben. Heeft u zojuist een woning gekocht met enkel glas? Dan is het verstandig om dit te laten vervangen, om op deze manier de warmte zoveel mogelijk binnen te houden. Een goede isolatie van de muren is extreem van belang, maar waar u vooral op moet letten is het dak. Doordat de warmte naar boven stijgt moet een dak altijd geïsoleerd zijn om deze warmte tegen te houden. In het huis zelf kunt u tochstrips plaatsen, zodat er niets ontsnapt door de smalle kieren. Hoe meer de verwarming kan ontsnappen, hoe hoger uw energieverbruik zal worden. Ook geven wij de tip om uw gordijnen te sluiten, omdat dit een groot isolatie onderdeel voor u kan zijn in het huis.